Follow Kőeccerű on Instagram

Klasszikus húsleves

Klasszikus húsleves
4 adag
Hozzávalók: 
3
darab
sárgarépa
1
darab
petrezselyem
2
szelet
zeller gumó
2
szelet
karalábé
2
szelet
zöldpaprika
1
darab
apró vöröshagyma
2
darab
karfiol rózsa
1
dl
zöldborsó
1
csomag
csirkeaprólék
Elkészülési idő: 
180 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.

A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A húst tedd fel főni, egy kis só kíséretében, majd a megpucolt zöldségeket is rakd bele. Fűszerezd meg és lassú tűzön forrald fel és főzd.

2. lépés

Főzz ki hozzá levestésztát is, s ha megpuhult a hús és a zöldségek mindegyike, akkor kész. Kb 3 óra lassú főzés szükséges az elkészültéhez.

A tálalásnál külön tányéron vagy kis tálkákban kínáld a zöldségeket és a húst, jóétvágyat hozzá.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)