Recept kategória: Ebéd ötletek, leves receptek
Alapanyag kategória: csirkeaprólék, karalábé, karfiol, petrezselyem, sárgarépa, vöröshagyma, zeller, zöldborsó, zöldpaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A húst tedd fel főni, egy kis só kíséretében, majd a megpucolt zöldségeket is rakd bele. Fűszerezd meg és lassú tűzön forrald fel és főzd.
2. lépés
Főzz ki hozzá levestésztát is, s ha megpuhult a hús és a zöldségek mindegyike, akkor kész. Kb 3 óra lassú főzés szükséges az elkészültéhez.
A tálalásnál külön tányéron vagy kis tálkákban kínáld a zöldségeket és a húst, jóétvágyat hozzá.
Hozzávalók
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab petrezselyem
- 2 szelet zeller gumó
- 2 szelet karalábé
- 2 szelet zöldpaprika
- 1 darab apró vöröshagyma
- 2 darab karfiol rózsa
- 1 dl zöldborsó
- 1 csomag csirkeaprólék
Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.
A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Dósa szerinti táplálkozás, avagy milyen az ayurvedikus étrend?
Az ayurvedikus életmód sokkal több, mint azt sokan gondolják. Akik nincsenek igazán otthon a holisztikus szemléletben, csak annyit látnak, hogy az ayurveda a természetes gyógymódot részesíti előnyben, esetleg hozzá tartozik a jóga, és talán a [...]
Válaszd ezt a szakmát, ha szeretsz sütni-főzni a családodnak
A vendéglátásban elhelyezkedni nem móka és kacagás. Sokak számára stresszes és megerőltető lehet, mégis rengetegen vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy más hivatásban kipróbálják magukat. […]
Az Agrárszektor Mestere: Az Aranykalászos Gazda
Az agrárszektor mélyén, a napfényes táblák között, olyan élet pulzál, melyet csak kevesen ismernek igazán. Az aranykalászos gazdák, a földek művészei, olyan hivatást űznek, amely a természet körforgásának része. […]