Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Klafuti (Clafoutis)

Klafuti (Clafoutis)

Palacsintát kért a család, de nem volt kedvem a sütögetéshez, ezért eszembe jutott, hogy ideje kipróbálni a francia tejespitét, ami ízében hasonlít a palacsintára, de kevésbé köti az embert a konyhába, ráadásul gyümölcsös is. A hagyományos francia recept magozatlan cseresznyével íródott, de nagyon finom meggyel, barackkal, szilvával is. 

6 adag
Hozzávalók: 
130
g
liszt
1
kávéskanál
3
tojás
10
dkg
kristálycukor
5
dkg
vaj
3
dl
tej
40
dkg
cseresznye vagy sárgabarack
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Mosd meg a gyümölcsöt, csepegtesd le. A cseresznyét nem kell kimagozni, én felezett sárgabarackot használtam. Vajazz ki egy hőálló tálat, öntsd bele a gyümölcsöt, és szórj rá 5 dkg cukrot. Tedd félre.

2. lépés

Mérd ki egy tálba a lisztet, add hozzá a sót, maradék cukrot, majd a tojásokat. Keverőlapáttal, vagy keverőgéppel kezdd keverni, közben öntsd hozzá a tejet, és a megolvasztott vajat. Keverd (nagyjából) simára a tésztát. (Lényegében egy sűrű palacsintatésztát kapsz.)

3. lépés

 Öntsd a tésztát a gyümölcsre, hintsd meg kevés cukorral a tetejét, és 190 C-on (alacsony lángon) 45-50 perc alatt süsd készre. (Ha a teteje vonzón pirulttá változik, kész. :)) Langyosan fogyasztva a legtökéletesebb az élmény!

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)