Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Karamellizált fahéjas dió

Karamellizált fahéjas dió

 Igazi villámgyors téli csemege, ami az ünnepi asztalon is szépen mutat. Nagyon-nagyon jó! :)

2 adag
Hozzávalók: 
10
dkg
dióbél
4
evőkanál
kristálycukor
1
evőkanál
vaj
2
késhegynyi
őrölt fahéj
1
késhegynyi
Elkészülési idő: 
10 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Forralj vizet egy kis lábasban, és a diót 1 percig főzd, majd öntsd le róla a vizet. 

2. lépés

 Egy zárható műanyag dobozban keverd el a cukrot a fahéjjal és sóval, majd tedd bele a még forró diót. Zárd le a dobozt, és rázd össze a diót a cukros keverékkel.

3. lépés

 Egy serpenyőben olvaszd össze a kanálnyi vajat, és a doboz tartalmát. Kis-közepes fokozaton, némi kevergetés mellett 1-2 perc alatt a cukor a vajjal karamellszínű, fényes bevonattá változik a diókon. Szedd tányérra, és edd-edd-edd... :)

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)