Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Hogyan főzzünk tarhonyát? - avagy a gépi tarhonya elkészítése

Hogyan főzzünk tarhonyát? - avagy a gépi tarhonya elkészítése

Hogy kell tarhonyát főzni?

Ha vásároltál a boltban gépi tarhonyát, és tarhonya köretet szeretnél készíteni, van egy fontos lépés, mielőtt forró vízbe öntenéd és kifőznéd. A tarhonya tészta készítése azzal kezdődik, hogy olajon megpirítjuk a száraz szemeket. Ettől kapja jellegzetes színét és ízét a tarhonya! A tarhonya főzése tehát a pirított tarhonya elkészítésével kezdődik.

A tarhonya elkészítése kezdőknek is ajánlott, hiszen pofonegyszerűen elkészíthető a tökéletes tarhonya ezzel a módszerrel.

Mennyi víz szükséges hozzá?

A pirított tarhonyát kétszer annyi vízzel öntjük fel: vagyis ha egy bögre tarhonyát pirítasz, két bögre vízzel öntsd fel! Ez kb két tányér tarhonyát eredményez majd.

Főzési ideje kb 20 perc. Kóstold és döntsd el jó-e. Főzheted ennél puhábbra is, a pirításnak köszönhetően sosem fog szétázni és ragadni.

Tarhonya készítése házilag

Ha házilag szeretnéd a tésztát is elkészíteni, nézd meg ezt a tarhonya készítése házilag videót! Lisztre, sóra, tojásra és vízre lesz szükséged, plusz egy nagy lyukú reszelőre!

 

2 adag
Hozzávalók: 
1
bögre
tarhonya
2
evőkanál
olaj vagy zsiradék
2
bögre
víz
ízlés szerint
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Tegyél egy lábasba 3 evőkanál olajat. Mérd rá az egy bögre száraz, gépi tarhonyát.

2. lépés

Közepes lángon kezdd el pirítani. Kb 5-10 perc - ne keverd folyamatosan, így a szemek eltérő mértékben pirulnak meg. Így lesz szép színes a tarhonyád.

3. lépés

Öntsd fel a kétszer annyi mennyiségű vízzel, majd fedd le. Főzd így kis lángon kb 20 percig. Ha még vizet látnál a tarhonyádon, keverd át, és főzd még pár percig fedő nélkül.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)