Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Házi pizza

házi pizza

Gondolnád, hogy majdnem annyi idő alatt elkészül a saját, házi pizzád, mint amennyi idő alatt kihozza a futár? A tésztáját ráadásul olyan lisztből készíted, amilyenből Te szeretnéd, olyan lesz a vastagsága, amilyet Te szeretnél. Feltétnek pedig kizárólag az van benne és rajta, amit hozzáadsz. Ja, és ez sokkal finomabb!

1 adag
Hozzávalók: 
20
dkg
liszt (legjobb a BL 80 vagy kombinálva teljes kiőrlésű tönköly liszttel)
3.5
g
száraz élesztő (fél zacskó)
1.2
dl
langyos víz
1
evőkanál
olívaolaj
0
ízlés szerint
3
evőkanál
sűrített paradicsom
0
ízlés szerint
mozzarella sajt
0
ízlés szerint
rukkola
ízlés szerint
oregánó
Elkészülési idő: 
75 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Kimérem a lisztet és beledobom a kb. csipet sót.

2. lépés

A langyos vízben elkeverem az élesztőt és hozzáadom az olívaolajat, majd hozzáöntöm a liszthez.

3. lépés

Az egészből ruganyos tésztát gyúrok, amit meleg helyen 1 óráig kelesztek.

4. lépés

Pizza sütőformába belenyomkodom a megkelt tésztát és ráteszem feltétként a sűrített paradicsomot, majd oregánót. (Használhatsz friss vagy szárított bazsalikomot is, esetleg szárított toszkán fűszerkeveréket.) Papírtörlő segítségével kifacsarom a mozzarella levét és darabokra tépkedem, ez is megy a pizzára. (Az én pizzámra dobtam egy kis aszalt paradicsomot is, mert nagyon szeretem!)

5. lépés

A legmagasabb hőmérsékletre feltekerve előmelegítem a sütőt és 10 perc alatt készre sütöm. Ha van, rukkolával tálalom.

Hasonló Eccerű receptek: 
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)