Recept kategória: Ebéd ötletek, Egészséges, gluténmentes receptek, gyümölcsös, karácsonyi ételek, leves receptek, olcsó ételek, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: citromlé, fahéj, meggy, vaníliás pudingpor
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tedd egy lábasba a gyümölcsöt (meggyet, vagy vegyes gyümölcskeveréket, ahogy feljebb is írtam), önts rá annyi vizet, hogy éppen ellepje és add hozzá a cukrot (vagy édesítőt), sót, fahéjat és a citromlevet (nagyon finom naranccsal vagy mandarinnal ill. klementinnel is!), és kezdd el melegíteni.
2. lépés
2 dl tejben keverd el a pudingport és lassan öntsd a leveshez, akár még azelőtt, hogy forrni kezd, hiszen a gyümölcsöket nem kell sokáig főzni. Forrás után besűrűsödik, ekkor vízzel higítsd krémleves állagúra, vagy még tovább, ha nem szereted a sűrűbb állagot. Kóstold meg, hogy elég édes-e, és korrigáld, ha szükséges. Kész, bár…
3. lépés
… itt jöhet egy kis csavar, ha megbolondítanád az ízélményt, vagy ünnepibbé varázsolnád:
Hozzávalók
- 200 g Friss vagy mirelit meggy
- 1 zacskó Vaníliás pudingpor
- 2 dl Tej vagy mandulatej
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- 1 kávéskanál só
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 0.5 darab Citrom vagy narancs vagy klementin leve
Ez a gyümölcseleves recept egyszerű és mindig finom, friss vagy mirelit/üveges gyümölcsből egyaránt elkészítheted. Igazi klasszikus, amit apró trükkökkel alakíthatsz izgalmassá, ha valami kis extra ízélményre vágysz.
Csak meggyet használva meggylevest készíthetsz, de almával, szilvával, körtével és akár barackkal vagy bogyós gyümölcsökkel is gazdagíthatod.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Dósa szerinti táplálkozás, avagy milyen az ayurvedikus étrend?
Az ayurvedikus életmód sokkal több, mint azt sokan gondolják. Akik nincsenek igazán otthon a holisztikus szemléletben, csak annyit látnak, hogy az ayurveda a természetes gyógymódot részesíti előnyben, esetleg hozzá tartozik a jóga, és talán a [...]
Válaszd ezt a szakmát, ha szeretsz sütni-főzni a családodnak
A vendéglátásban elhelyezkedni nem móka és kacagás. Sokak számára stresszes és megerőltető lehet, mégis rengetegen vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy más hivatásban kipróbálják magukat. […]
Az Agrárszektor Mestere: Az Aranykalászos Gazda
Az agrárszektor mélyén, a napfényes táblák között, olyan élet pulzál, melyet csak kevesen ismernek igazán. Az aranykalászos gazdák, a földek művészei, olyan hivatást űznek, amely a természet körforgásának része. […]