Follow Kőeccerű on Instagram

Feketeretek - zeller - lilahagyma saláta

Feketeretek - zeller - lilahagyma saláta
4 adag
Hozzávalók: 
1
darab
feketeretek
1
darab
zeller gumó
1
darab
lilahagyma
ízlés szerint
2
teáskanál
méz
2
evőkanál
borecet
2
evőkanál
olívaolaj
Elkészülési idő: 
20 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Különleges saláta, amiben feketeretek van. Az ízét a zeller emeli ki igazán, de nem hiányozhat belőle a lilahagyma sem.

Ha eccerűen szereted a készítését, akkor így készítsd, ahogy alább találod. Ha feldobnád egy öntettel, akkor öntsd nyakon némi fűszerezett joghurttal.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Tegyél fel sós vizet melegedni. Amíg felforr, addig hámozd meg és reszeld le a zellert.

Tedd szűrőbe és forrázd le a sós vízzel. Ha kihűlt, mehet a salátába.

2. lépés

A feketeretket is hámozd meg és reszeld le! Enyhén sózd meg.

3. lépés

A lilahagymát szabadítsd meg a héjától és vágd fel vékonyan, fél- vagy egész karikákra. Sózd be és álljon kb 5 percet, mielőtt a salátába kevered.

4. lépés

Keverd össze először a mézet az ecettel, add hozzá az olívaolajat is.

Kerverd össze a zellert a feketeretekkel és lilahagymával, öntsd rá a saláta levet is. Alaposan keverd össze. Akár azonnal tálalhatod is.

5. lépés

Ha nem fogyna el, akkor lezárva-, tárold hűbőben, eláll, a lilahagyma színe kissé eluralkodik rajta, de ízében még jobban összeérik. A tálalásnál bazsalikom levéllel díszítettem.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)