Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Az édesburgonya sütőben sütve is elkészthető: magában vagy mártogatóssal elfogasztva szuper uzsonna vagy vendégváró falat. Természetesen köretnként is megállja a helyét :)

A receptet Jamie Olivertől lestem. Annyit módosítottam rajta, hogy Jamie szerint a héját rajta lehet hagyni... kipróbáltam, csináltam héjjal és anélkül is. Szerintem a héja zavaró, kicsit rágós darabokat alkot. Így én inkább megpucolom a krumplikat.

4 adag
Hozzávalók: 
6
darab
édesburgonya (közepes méret)
ízlés szerint
só és bors
ízlés szerint
csemege vagy csípős pirospaprika
ízlés szerint
olívaolaj vagy napraforgó olaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Pucold meg és vágd félbe hosszában az édesburgonyákat. Majd megint félbe hosszában, és még egyszer. Így krumplinként lesz nyolc szeleted. (Vagy ha van hasábburgonya vágód, azzal is felvághatod.)

2. lépés

Szórd rá a sót, borst és a pirospaprikát. Forgasd össze. Locsold meg egy kis olajjal és megint forgasd össze. Terítsd bele a hasábokat egy tepsibe.

3. lépés

200 C-ra előmelegített sütőben (gáz esetén 6-os fokozat) süsd meg 35-40 perc alatt. Ha légkeveréses a sütőd, kicsit kevesebb idő, 25-30 perc is elég lesz neki. Ha letapadna, várj egy kicsit, hogy hűljön - úgymár ki fogod tudni venni a tepsiből.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)