Follow Kőeccerű on Instagram

Diós, gyümölcsös zabkása

Diós, gyümölcsös zabkása
1 adag
Hozzávalók: 
4
evőkanál
zabpehely (finomszemű vagy aprószemű)
1
dl
tej
ízlés szerint
dió
ízlés szerint
gránátalma
Elkészülési idő: 
5 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

A diós, gyümölcsös zabkása tökéletes reggeli vizsgaidőszakra. Egészséges és tápláló, de nem esel tőle kajakómába. A dió és a gránátalma felturbózzák az agyműködésedet, ugyanakkor nem lehet megunni! Ráadásul pillanatok alatt elkészül.

A gránátalma szezonja ősszel kezdődik, de még télen is tart. Ekkor talán olcsóbban kapni. Ha nem jutsz hozzá, vagy túl drágának találod, cseréld más gyümölcsre! A zabpehely és a dió elállnak, mindig próbáld ki őket az aktuális idény gyümölcsökkel.

 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A hozzávalókat egy edénybe tesszük és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Addig keverjük, amíg a zab beszívja a tejet. Ha elkészült, kiszedjük egy tányérba.

2. lépés

 Akkor lesz a legfinomabb, ha hagyjuk állni néhány percet.

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)