Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Csirkemelles saslik sütőben

Csirkemelles saslik sütőben

Csirkemelles saslik sütőben készült. Időszakonként a szabadtéri saslik sütés még csak-csak megoldható a szabadban! Ezt, a nyársra tűzdelt csirkemelles saslik ételt is elkészítheted a szabadban egy grill készüléken is. A konyhában a sütő mindig sütésre kész, legyen éppen tavasz, ősz vagy tél. Nyáron sem kell sokat melegíteni vele, gyorsan megsül és gyorsan el is fogy :-)

Lehetőleg frissen sütve tálald, adj hozzá zöld salátát. Ha a zöldséget túlméretezted és nem fértek fel a nyársakra, akkor azt is rakd a fólia alá. Ha igazán izlik, akkor annyi zöldséggel is készítheted, hogy köret sem kell hozzá. Fínom friss új burgonya nagyon megy hozzá egyébként.

A pác érvényesüléséhez szükség van némi időre! Egyszer feltétlenül készítsd el úgy, hogy már előző nap bepácolod a csirkemellet.

A zöldségeket elég a sütés előtt beleforgatni.

Az elkészülési időbe nem számoltam bele a pácban történt állási időt :-) viszont a sütési idő benne van.

4 adag
Hozzávalók: 
50
dkg
csirkemell
25
dkg
csirkemáj
5
evőkanál
oliva olaj
1
kávéskanál
őrölt bors
1
teáskanál
2
evőkanál
bazsalikom
30
dkg
cukkini
25
dkg
gomba
1
darab
lilahagyma
1
darab
zöldpaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A filézett csirkemellett vágd fel lapos szeletekre, majd a szeleteket akkora darabokra, amekkorában a nyársra szeretnéd felszúrni.

A csirkemájat szintén darabokra vágd és mehet a csirkemell közé! Ha elhagyod a májat, akkor használj több csirkemellett, de helyettesítheted sajttal is pl a csirkemájat.

2. lépés

Az olíva olajból a sóval és borssal - kedvencemet a 4 színű borsot őröltem bele -, valamint az apróra vágott bazsalikom levéllel, pácot készítünk.

Alaposan összekeverjük és a csiremell-csirkemájra öntjük, jól összekeverjük.

A bepácolt csirke darabokat lehetőleg lezárjuk és pár órára hűtőben tárolva hagyjuk érlelődni. ...ha nincs a pácolásra időd, akkor sincs semmi baj, a zöldségeket még úgy is elő kell készíteni. Annyi idő is elég lesz.

3. lépés

A gombát szeletekre vágd, vagy használj gomba konzervet!

A zöldpaprikát - akár többet is használhatsz és különböző színűeket -, vágd felszúrható darabokra, a cukkinit hullámos gyaluval gyaluld le, de úgy is finom, ha késsel szeled le, kb 5 cm-s vastagságú karikákra. A lilahagymát a legjobb ha cikkelyekre vágod és a feltűzhető darabokat használod a sasliknál. A képen látható sasliknál én éppen elhagytam a hagymát belőle. Variálhatod Te is a zöldségeket, ettől mindig más és más lehet.

A zöldségeket keverd a csirkéhez, az apróbb lehulló zöldség darabokat se dobd ki! Keverd azt is a pácolt csirkéhez.

4. lépés

Szépen, váltakozva tüdeld a pácból a húst, a májat és a zöldségeket a saslik pálcákra (hurkapálcából is faraghatsz késsel, a saslik pálcákat is abból készítik, csak hegye legyen!)

5. lépés

Egy tepsit vagy sütőtálat bélelj ki alufóliával és ömleszd rá a tűzdelésből megmaradt zöldséget (ha maradt). Fektesd rá a saslikokat.

Fedd le, pl egy alufóiából készült fedővel! Folyadék nem kell alá, hiszen a zöldségek eresztenek majd annyi levet, amiben jól megpárolódnak.

6. lépés

Süsd nagy fokozaton kb 30 percig, majd vedd le róla a fedést és pirítsd meg, kb 10 perc.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)