Follow Kőeccerű on Instagram

Brokkoli saláta

Brokkoli saláta
4 adag
Hozzávalók: 
500
g
brokkoli
150
g
tejföl
0.5
lilahagyma
1
evőkanál
majonéz
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors
Elkészülési idő: 
15 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

 Már az ókori rómaiak is ették, úgyhogy a fintorgók fontolják meg, kipróbálják-e a lilahagymával salátává alakuló szuperzöldséget. Különben is, ez egy virág(zat), bimbók tömkelege. Salátaként izgalmas körete lehet sült húsoknak, de önálló fogásként is finom. 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Forralj vizet, mosd meg a brokkolit, és vágd falatnyi darabokra. A szár belső, nem fás részét is felhasználhatod.

2. lépés

 Vágd apróra a fél lilahagymát, és tedd egy tálba. Öntsd rá a tejfölt, sózd, borsozd, add hozzá a majonézt is és keverd össze.

3. lépés

 Lobogó, enyhén sós vízben főzd 3 percig a brokkolit, majd szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd el a tejfölös-hagymás öntettel, és kész is a saláta. Kínáld teljes kiőrlésű kenyérrel, pirítóssal, vagy sültek mellé köretként. 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)