Follow Kőeccerű on Instagram

Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves
6 adag
Hozzávalók: 
1
vöröshagyma
50
dkg
brokkoli
3
sárgarépa
1
erőleves kocka
1
teáskanál
1
késhegynyi
őrölt bors
1
dl
rizs
1
evőkanál
tejföl
1
evőkanál
napraforgó olaj
Elkészülési idő: 
25 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Sokáig azt hittem, krémlevest főzni bonyolult és időigényes. Aztán pont az ellenkezője derült ki, szerencsére! Az pedig szinte mindegy, mi a fő komponens, ebben a receptben brokkoli lesz, és gluténmentes verzió. 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Vágd apróra a hagymát, és egy kanálnyi napraforgó olajon egy lábasban pirítsd meg (alacsony fokozaton). Miközben pirul, mosd meg a brokkolit, és vágd kisebb darabokra (a szárát is használhatod, de a külső fás, azaz kemény részeket vágd le róla). A répát is pucold meg, vágd apróra.

2. lépés

 Add a hagymához a brokkolit, répát, a leveskockát, sót, borsot, rizst és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a zöldségeket. Forrald fel a levest, vedd takarékra, és lefedve főzd 15 percig, majd húzd félre a tűzhelyről.

3. lépés

 Add hozzá a tejfölt a leveshez, esetleg egy kis petrezselymet és botmixerrel turmixold sűrű, egyenletes (nem darabos) péppé. Ha kész, önts annyi vizet a leveshez, hogy krémleves állagú legyen (ahogy te szereted a krémlevest :). Forrald fel újra, és kész.

4. lépés

 Merd tányérba, és kínálj hozzá reszelt sajtot, vagy natúr kukoricapelyhet, vagy levesgyöngyöt, vagy pirított mandulaforgácsot, vagy ropogós pirított hagymát, vagy a klasszikus pirított kenyérkockát, esetleg sajtos pirítóst (pl. kiflikarika serpenyőben pirítva, sajttal megszórva). Bármelyikkel finom! 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)