Follow Kőeccerű on Instagram

Bodzás palacsinta

Bodzás palacsinta
12 adag
Hozzávalók: 
200
g
finomliszt
2
késhegynyi
2
darab
tojás
3
dl
tej
2
dl
víz
2
evőkanál
napraforgó olaj
1
dl
Bodzaszörp
Elkészülési idő: 
35 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Palacsintasütés közben bodzaszörpöztünk. Hm, kicsit tettem a palacsintatésztába is és az utolsó tucatot azzal sütöttem. Csodajó lett, akárcsak Berg Judit Lengeszakácskönyvében. :) Szóval, gyerekeknek kötelező kipróbálni, felnőtteknek pedig laza tavaszi desszert vagy parti vacsora lehet ez a bodzával felturbózott palacsinta. Citrommal és fahéjas cukorral töltve elég hamar elfogyott nálunk is. 

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Egy tálba mérd ki a lisztet, sót, add hozzá a tojásokat, és 2-3 részletben a tejet. Keverd csomómentesre.

2. lépés

Add hozzá a vizet, olajat és a bodzaszörpöt. Keverd el alaposan.

3. lépés

A palacsintasütőbe tegyél egy csepp olajat (csak az első palacsinta előtt szükséges) majd ha forró, egy merőkanálnyi tésztát oszlass szét a serpenyőben. Amikor a tészta széle barnulni kezd és elválik a serpenyő falától, fordítsd meg egy lapos fakanállal/ sütőlapáttal/ kenőkés lajával és süsd készre kb 1 perc alatt. Csúsztasd tányérra.

4. lépés

Töltelék ötletek: fahéjas porcukor frissen facsart citromlével, vagy málnalekvár, tejföllel elkevert túró kevés cukorral. Vagy csak úgy magában. :)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)