Follow Kőeccerű on Instagram

Birsalma kompót

Birsalma-, vagy birskörte kompót
2 adag
Hozzávalók: 
3
darab
birsalma
1.5
l
víz
4
darab
szegfűszeg
2
darab
tört fahéj
ízlés szerint
cukor vagy édesítő
Elkészülési idő: 
60 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

A birsalma kompót - birskörte kompót - igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)

Elkészítése kőeccerű :-) szeretik felnőttek, gyerekek és öregek egyaránt. Tálald szép áttetsző tálban - hidegen vagy melegen - pudingos tálkákban, teáskanállal az igazi.

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Hámozd meg és szeleteld a birsalmákat vékony szeletekre. A magházat feltétlenül vágd ki belőle! Elég kemény a húsa, így mindehhez legalkalmasabb a hegyes- és vékony pengélyű zöldséges kés használata.

2. lépés

Tedd fel főni annyi vízzel, hogy az bőségesen ellepje - nem feltétlenül a hozzávalóknál megadott mennyiségre lesz szükséged, hiszen az a gyümölcsök nagyságától is függ.

3. lépés

Ízesítsd, majd addig főzd, amíg a gyümölcs húsa eléggé puha nem lesz. Nekem a kezdéstől a főzés végéig kb 1 órára volt szükségem, ebből a főzési idő kb fél óra.

Hűtőben is tárolhatod, a fogyasztása melegen és hidegen is jó.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)