Follow Kőeccerű on Instagram

Banános palacsinta

Banános palacsinta
5 adag
Hozzávalók: 
4
darab
tojás
4
darab
banán
6
evőkanál
keményítő
1
késhegynyi
fahéj
Elkészülési idő: 
50 perc

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Ez a palacsinta vastagságban félúton van a magyar és az amerikai palacsinta között. Banános verzió a gluténérzékenyeknek. Szerencsére épp olyan finom és csábító, mint az eredeti! Nutellával a legjobb, de kakaóval, túróval, lekvárral ugyanúgy ínycsiklandó. Gluténérzékeny ismerősök garantáltan lekenyerezhetőek ezzel a gyors sütivel!

A többi gluténmentes palacsinta recepthez képest ezt nem kell állni hagyni, azonnal süthető. Ez a palacsinta tészta nem sűrűsödik be a sütés végére, nem kell higítani. Első ránézésre van egy trükkös hozzávalója,  a keményítő. De ez könnyen beszerezhető a legtöbb boltban. Mivel elállós fajta, raktárkészletet halmozhatunk fel belőle a palacsinta sütésekhez!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Turmixold össze őket. Ez egyben a csomósodási gondoknak is elejét veszi. Állni nem kell hagyni, azonnal bele lehet kezdeni a sütésbe.

2. lépés

 Forrósítsd fel a palacsinta sütődet közepes-magas lángon. Merőkanállal kanalazz bele egy kis adagot. Hagyd szétterülni. Egyengetni nem kell, akkor szakdós lesz. Fedő alatt süsd mattra az egyik felét. Fordítsd meg. Süsd aranybarnára.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)