Sült kukorica

Alapanyag kategória: kukorica

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Szedd le a kukorica leveleit és “haját”, szúrd nyársra, vagy tedd grillrácsra és süsd meg kb. 20 perc alatt időnként forgatva. Vagy csomagold be jól alufóliába és tedd sütőbe esetleg parázsba fél órára.

Ha szeretnéd, fűszerezd sóval ill. vajjal, de fűszerezés nélkül is mennyei lesz. :)

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 cső kukorica
Sült kukorica
Sült kukorica

A főtt- vagy sült kukorica mellé nem kell sokmindent hozzáfűzni, mert úgyis mindenkinek megvannak a saját kis nyári emlékei róla. Mert a csemege kukorica lerágcsálása a csőről kisgyerek kortól egybefonódik a nyár, strand, tábortűz, nyaralás, csillagfényes esték mindent felülmúló emlékével. Szóval már csak nosztalgiából is jólesik. Pláne, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek közé tartozik. S, hogy fogyaszthatod magában, vagy köretként, vagy akár desszertként koronázhatsz meg vele egy nyári vacsorát, az már csak hab a tortán.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top