Magyaros sütőtök krémleves

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Magyaros sütőtök krémleves

Alapanyag kategória: Bors, Fokhagyma, kolbász, kömény, , sütőtök, tejszín

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A tököt megmosom, feldarabolom, kikaparom a magokat a közepéből és egy tepsire helyezve beteszem sülni a sütőbe 30-40 percre, 180 fokon (alacsony fokozat), légkeverésen.

2. lépés

Miután megsült a tök, a belsejét kikapargatom a héjából, a tejszínnel és a fokhagymával összeturmixolom.

3. lépés

Egy edényben felteszem főni és fűszerezem. Közben a feldarabolt kolbászt megpirítom egy serpenyőben.

4. lépés

Miután felforrt a leves, már készen is van! Tányérra szedem és pirított kolbásszal tálalom.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab nagyobb sütőtök
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolbász
Magyaros sütőtök krémleves
Magyaros sütőtök krémleves

Ez a sütőtök krémleves még azoknak is ízleni fog, akik az édes íze miatt nem szeretik a levest a sütőtökből! Magyaros fűszerezése miatt igen népszerű, és elkészíteni is egyszerű. A kolbász helyett lehet esetleg baconnel is készíteni!

A boltban kapható hosszúkás (édes) sütőtökből készül, és először meg kell sütni a sütőben a receptben leírtak szerint.

A sült tökből és tejszínből készülő magyaros sütötökkrémlevesen kívül népszerű még a gyömbéres verzió is. Ez utóbbi nyers tökből indul ki és tejszínnel vagy anélkül is elkészíthető.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top