Gyümölcsös krémtúró

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Gyümölcsös krémtúró

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 A túrót tedd egy tálba, és keverd el a tejszínnel, fűszerekkel, és tetszés szerinti mennyiségű (felkockázott) gyümölccsel. Figyelj rá, hogy, ha nem eszitek meg rögtön, ne kerüljön bele kivi, vagy citrusféle, mert kesernyés ízű lesz ezektől a gyümölcsös túró (pár óra alatt). 

2. lépés

Villával törd össze a keveréket. Ha igazán krémtúrós állagot szeretnél, egy botmixerrel pürésítsd össze.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 250 g túró
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl főzőtejszín vagy natúr/görög joghurt
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi alma vagy banán vagy körte barack cseresznye meggy…
Gyümölcsös krémtúró
Gyümölcsös krémtúró

A gyümölcsös krémtúró egyrészt nyári desszert: friss gyümölccsel és natúr vagy görög joghurttal hideg, könnyű fogást kapsz. Bármikor jólesik és laktató uzsonnára, vagy desszertként.

Télen készítheted konzerv gyümölccsel, azzal is finom! Ekkor a natúr joghurtot lecserélheted tejszínre is, így egy még tartalmasabb desszertet kapsz.

Nagyon gyorsan és könnyedén összeállítható. Ha igazán krémes állagra vágysz, ne villával törd össze, hanem pürésítsd botmixerrel.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top