Recept kategória: Ebéd ötletek, olcsó ételek, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: angolszalonna, Bors, gyömbér, orsótészta, paradicsom, sárgarépa, Só, trappista, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Kockázd apróra az angolszalonnát, tedd egy nagyobb serpenyőbe, és kis fokozaton kezdd pirítani.
2. lépés
Vágd apróra a hagymát és reszeld le a répát (használhatsz késes aprítót is), add a szalonnához. Pirítsd össze őket 5 perc alatt.
3. lépés
Közben forralj egy nagy lábasban vizet a tésztának, sózd meg, és ha forr, tedd bele a tésztát (természetesen sima orsótésztát is használhatsz, de a színes sokkal jobban néz ki majd a tányérodon.) Kb. 8 perc alatt fő finomra, szűrd le, és tedd félre. Tegyél félre 0.5 dl-t a főzővízből is.
4. lépés
Vágd apróra a paradicsomot, miközben a tészta fő, ill. a többi zöldség pirul, és tedd a serpenyőbe. Fűszerezd apróra vágott friss, vagy őrölt gyömbérrel, sóval és borssal. Öntsd hozzá a fél dl tészta főzővizet, majd a leszűrt tésztát is. Forgasd össze, és kész is.
5. lépés
Utolsó mozzanatként a forró tésztára szórj reszelt trappista sajtot (vagy goudát, edámit, Cheddart, amelyiket a legjobban szereted).
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 1 darab vékony szelet angolszalonna
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab paradicsom
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 20 dkg színes orsótészta
- 10 dkg trappista
Megfázás, gyömbér tea, gyömbér illat… és jött a vacsora ihlet, tésztás-zöldséges vidám kaja! Egy esős őszi estére, némi gyógyhatással, legalábbis boldogság volt összedobni, és még nagyobb boldogság megenni! Íme:
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Dósa szerinti táplálkozás, avagy milyen az ayurvedikus étrend?
Az ayurvedikus életmód sokkal több, mint azt sokan gondolják. Akik nincsenek igazán otthon a holisztikus szemléletben, csak annyit látnak, hogy az ayurveda a természetes gyógymódot részesíti előnyben, esetleg hozzá tartozik a jóga, és talán a [...]
Válaszd ezt a szakmát, ha szeretsz sütni-főzni a családodnak
A vendéglátásban elhelyezkedni nem móka és kacagás. Sokak számára stresszes és megerőltető lehet, mégis rengetegen vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy más hivatásban kipróbálják magukat. […]
Az Agrárszektor Mestere: Az Aranykalászos Gazda
Az agrárszektor mélyén, a napfényes táblák között, olyan élet pulzál, melyet csak kevesen ismernek igazán. Az aranykalászos gazdák, a földek művészei, olyan hivatást űznek, amely a természet körforgásának része. […]