Rozmaringos, tepsis hús

Alapanyag kategória: Bors, burgonya, hagyma, Lapocka, rozmaring, , szalonna

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A burgonyát, a lilahagymát és a húst vágd fel kockákra, az angolszalonnát csíkokra.

Kend ki a tepsit némi zsiradékkal és rakd bele a felaprított alapanyagokat. Fűszerezd és keverd össze alaposan.

Szórd meg a rozmaringgal: egy ágról elég leszedni a leveleket és felhasználni, ez kb egy evőkanálnyi.

2. lépés

Takard le aulufóliával vagy a sütőtál tetejével, tedd a sütőbe.

A sütés hőfokát vedd nagyra. A gázsütő 8 fokozatánál a 6-son kezdtem a sütést, 60 percig párolódik így fedett állapotban. Ennyi idő alatt megpuhul a hús is és a krumpli is. A továbbiakban fedő nélkül sütsd, 10 percenként átkeverve, a hőfokot pedig a legnagyobbra véve. Ebben az utolsó sütési fázisban elpárolog a folyadék és szépen átpirul. Már csak tálalni kell :-)

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg angol szalonna
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 evőkanál rozmaring
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál őrölt bors
Rozmaringos, tepsis hús
Rozmaringos, tepsis hús

A rozmaringos tepsis hús azért született meg, mert nem volt időm a tűzhely mellé állni, ám szerettem volna akkor is valami különlegességet készíteni.

Rozmaringos tepsis hús – sütőben készül, csak össze kell rakni

Annyi idő kell hozzá, amíg minden hozzávaló a tepsibe vagy hőálló tálba kerül, kb fél óra. A sütés befejeztekor kell még 10 percenként átkeverni, semmi egyéb hókusz-pókusz vagy trükk nem kell hozzá, azaz egyszerű és biztos a siker. Igazi különleges ízű ételt kapunk, ami akár friss zöld körettel vagy csalamádéval igen-igen finom.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top