Zöldséges fettuccine

Alapanyag kategória: bébi spenót, fettuccine, padlizsán, paradicsom

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Hosszában lapokra szeletelem a megmosott padlizsánt, majd a lapokat besózom és hagyom kicsit állni, hogy kiengedje a keresű levét.

2. lépés

Amíg a padlizsán pihen, a dobozán leírtak szerint készre főzöm a fettuccinét.

3. lépés

Leitatom a sót és a kiengedett levet a padlizsánról, majd hosszában csíkokra vágom és egy kis olíva olajon megpíritom egy serpenyőben. (A padlizsánnal vigyázni kell, mert bármennyi olajat felszív, tényleg elég egy kevés.)

4. lépés

Kiveszem a serpenyőből a padlizsánt és félre teszem. Újból egy kis olíva oljata öntök a serpenyőbe és a felnégyelt koktél paradicsomokat megfonnyasztom rajta, majd hozzá dobom a megmosott és lecspegtett bébi spenótot is. Sózom, borsozom és hozzá adom az össze zúzott fokhagyma gerezdeket.

5. lépés

Ha összefonnyadt a spenót is, vissza teszem a serpenyőbe a padlizsánt, hozzá keverem a többi zöldséghez, majd ráöntöm a megfőtt tésztát és az egészet összeforgatom.

Hozzávalók

3 adaghoz

  • 30 dkg fettuccine
  • 1 darab padlizsán
  • 30 dkg bébi spenót
  • 20 dkg koktél paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 gerezd olívaolaj
  • ízlés szerint parmezán
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
Zöldséges fettuccine
Zöldséges fettuccine

Ha már nagyon unod a megszokott bolonyai-, milánói szószokat, akkor itt egy zöldséges, könnyű alternatíva a tésztára!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top