Follow Kőeccerű on Instagram

rizs

Csülkös rakott bab

A csülök sütése nem bonyolult ügylet. Ebben az egytálételben az egyetlen pepecs lépés, amikor a füstölt csülköt levagdosod a csontjáról ("nagyvonalúan", ahogy sikerül). Utána csak egymásra halmozod a hozzávalókat és betolod a sütőbe. Az előkészület így kb 20 perc, utána a csülök kb 1.5 óra alatt sül puhára. Ez alatt a rizs és a bab is megfő.

zöldséges rizs

A zöldséges rizs egy villámgyors ebéd, de akár csak köretnek is jó! Tartós összetevőkből készíthető, azaz vészhelyzetekben könnyen előkaphatóak a raktáron tartott hozzávalók: a száraz rizs és a fagyasztott zöldség. Igaz, hús nélküli étel, de a sajtnak köszönhetően nem nélkülözi a fehérjéket sem, a rizsnek hála pedig laktató.

Brokkoli krémleves

Sokáig azt hittem, krémlevest főzni bonyolult és időigényes. Aztán pont az ellenkezője derült ki, szerencsére! Az pedig szinte mindegy, mi a fő komponens, ebben a receptben brokkoli lesz, és gluténmentes verzió. 

párolt rizs

Ezt a receptet még akkor találtam ki, amikor nem tudtam jázmin rizst főzőzacskósan venni, csak kilósan. Nem kell hozzá rizsfőző edény, sem sok idő. A jázmin rizs kellemes aromájú, tapadós rizsfajta, de használhatsz basmati rizst vagy sima A típusú rizst is.

Zöldségkrémleves

 Finom, olcsó, egyszerű, és még olyan zöldség is belefér, amit egyébként pl. nem szeret az ember. Változatos táplálkozásra fel! :)