Follow Kőeccerű on Instagram

búzadara

A császármorzsa többféle lehet: az eredeti, osztrák édesség palacsinta tészta jellegű, és liszttel készül. Míg az olcsóbb verzió daramorzsa, azaz búzadarával készül. Mivel ez a népszerűbb Magyarországon, ezt tekintjük a klasszikus császármorzsának itthon.

Búzadara készítése

Búzadara készítésére lehet szükség a darás tésztához vagy más nevén grízes vagy darázs tésztához. A felhasznált tészta lehet széles metélt vagy kocka is. Ebbe a darába vagy grízbe szoktuk beleforgatni a nudlit, a szilvásgombócot és a túrógombócot is, így ez a bögrés recept sokoldalúan felhasználható.

Sült hús meggymártással

2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)

Tejbegríz

A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!

A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog... ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.