Webhelyünkön cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élmény érdekében és olyan webes szolgáltatásokhoz, melyek másként nem lennének elérhetőek. A weboldal további használatával Ön hozzájárul, hogy böngészője fogadja a sütiket (cookie-kat).
A császármorzsa többféle lehet: az eredeti, osztrák édesség palacsinta tészta jellegű, és liszttel készül. Míg az olcsóbb verzió daramorzsa, azaz búzadarával készül. Mivel ez a népszerűbb Magyarországon, ezt tekintjük a klasszikus császármorzsának itthon.
2 adag sült oldalas maradt, de négy embernek kellett volna vacsi. Így eszembe jutott a gyümölcsmártás és pirított dara, valahonnan a menzás emlékeimből. De azért semmi pánik, jobb lett az eredmény, mint anno a menzán. :)
A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!
A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog... ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.